Cuines, portes i armaris a mida ...

Fusteria en general

Sostres, parquets, tarimes de fusta ...

Consells per aïllar finestres del fred aquesta tardor/hivern.

Invertir en un doble o triple full

Una forma ràpida i segura d’elevar l’aïllament tèrmic en finestres és reemplaçar el vidre, si és individual, per un de vidre doble o triple. Aquest sistema habilita una cambra segellada dʻaire que redueix lʻintercanvi de calor i de fred de lʻexterior a lʻinterior, neutralitzant lʻefecte ‘mur fred’ i contribuint al confort tèrmic.

Decantar-se per obertures abatibles

Alternativament es pot optar, a més, per implementar una obertura abatible. I és que la manera com una finestra s’obre i tanca repercuteix en el seu poder aïllant. A diferència de les finestres de tancament corredís, les abatibles presenten més hermetisme per la pressió inversa exercita per les juntures plàstiques del marc sobre el perímetre de la finestra.

Confiar en els rivets

Els rivets per a finestres són un aliat inestimable de l’aïllament tèrmic. Aquestes tires d’escuma, cautxú o similar s’incorporen al perímetre de la finestra per maximitzar-ne l’estanquitat després del tancament. Com que és un producte tan econòmic com accessible, el seu defecte més gran —el desgast causat pel temps i l’ús— no aconsegueix opacar-ne les virtuts, i es pot reemplaçar fàcilment. Per això, la instal·lació de rivets és un altre dels trucs per aïllar finestres del fred.

Treure partit a les persianes…

D’aquests accessoris també en depèn l’aïllament acústic i tèrmic correcte de la finestra i de l’interior de l’immoble. Aquests beneficis a l’abast de les persianes convencionals es veuen potenciats en aquells models dissenyats específicament per aïllar finestres del fred.

Aïllar els elements problemàtics

Reemplaçar íntegrament el marc de la finestra pot ser una solució innecessària si hem localitzat els seus punts de fuga calorífica. El perímetre de la finestra i qualsevol interstici és susceptible de donar accés a petits corrents d’aire fred o un intercanvi de calor/fred, que només es pot compensar amb un ús més gran dels sistemes de calefacció.

No esperis a que arribi el fred de l’hivern i avançat a revisar les finestres o canviar-les per unes altres de noves.

Comparteix aquest article!

També et pot interessar...

Open chat
Hola, puc ajudar-te en alguna cosa?