Cuines, portes i armaris a mida ...

Fusteria en general

Sostres, parquets, tarimes de fusta ...

Cuines ecològiques, cuines més saludables.

Les cuines ecològiques i naturals van marcant terreny a partir del 2022.

EL REIS DE LA CUINA, EL MATERIALS NATURALS

La consciència ambiental porta el desig de tornar a allò natural, volem materials naturals per poder apreciar les textures naturals de la fusta, pedra, teixits… La preferència per lo artesal i imperfecte, formes orgàniques….La creixent preocupació mediambiental ens fa considerar aspectes que ha de tenir una cuina per a que sigui més saludable i ecològica.

Aspectes importants per a tenir una cuina ecològica i saludable

1 Per un aire més net lliure d’emissions nocives
Molts compostos presents en materials en la fabricació de mobles de cuina són especialment nocius i, avui en dia, s’estan eliminant per aconseguir cuines saludables i verdes

2 Fusta protegida
La fusta és la matèria primera més utilitzada. La importància de fer servir fustes amb certificats FSC PEFC que assegurin una gestió adequada dels recursos forestals.

3 Neteja ecològica de la cuina, el truc de la nostra iaia
A diferència d’altres superfícies, els frontals i taulells necessiten una neteja més freqüent, ja sigui diària o setmanal.
Un producte natural és com ho feien les nostres iaies amb vinagre, llimona, bicarbonat sòdic i sal. Són substàncies naturals que no contaminen i ajuden a eliminar la brutícia i les males olors.

Vinagre amb aigua tèvia, és perfecte per taulells, vitroceràmiques, l’aigua i el bicarbonat t’ajudarà al forn. La llimona eliminarà males olors i donarà brillantor a una cuina ecològica i sostenible.

4 Vernissos ecològics, més aigua i menys químics.
És preferible utilitzar vernissos a l’aigua, lliures de substàncies al·lèrgiques i altres components derivats del petroli.

5 Il·luminació amb led, eficàcia, qualitat i durada
Una zona ben il·luminada en una cuina ecològica i sostenible és vital, per evitar accidents innecessaris. Les llums de LED són la millor opció per al medi ambient i per la nostra economia.

Electrodomèstics A+++, consum sostenible
El grau A+++ és la màxima certificació europea per assegurar un producte amb el menor consum possible energètic.

7 Gestió de l’aigua
Hi ha nombrosos tipus d’aixetes que graduen el cabal de l’aigua de manera sostenible. Això farà que utilitzem només la quantitat d’aigua que realment necessitem, ja que aproximadament el 90% de les vegades que fem servir una aixeta no necessitem el cabal màxim.

8 Energia verda
Molt s’està parlant darrerament sobre les plaques solars o panells fotovoltaics. Actualment vivim una revolució energètica solar des que el 2018 es va eliminar l’anomenat “Impost del Sol” i es va aprovar la nova llei d’Autoconsum Energètic.
Gràcies a aquesta llei ara podem instal·lar plaques solars a les nostres cases per abastir les nostres llars d’energia verda.

La cuina s’ha tornat un espai de reunió de la família, un lloc acollidor amb múltiples funcions, és per això que pensem, cada cop més, amb cuines obertes, cuines ecològiques i sobre tot més saludables

Comparteix aquest article!

També et pot interessar...

Open chat
Hola, puc ajudar-te en alguna cosa?