Cuines, portes i armaris a mida ...

Fusteria en general

Sostres, parquets, tarimes de fusta ...

¿Quina cuina a mida és millor amb illa o península?

 

Si vols canviar la teva cuina, et dono les Claus per ajudar a decidir-te

Com sabràs, en els últims anys, l’illa i la península s’han convertit en dos elements clau en les cuines modernes. Anteriorment, l’habitual i normal eren les cuines en paral·lel o amb dos fronts ben diferenciats. No obstant això, els nous temps o les construccions recents han donat pas a un nou concepte, amb un major espai i amplitud en la zona de la cuina perquè a més de cuinar puguem fer vida en elles.

Amb la cuina illa aconseguim espais glamurosos, confortables, un espai amb molts avantatges decoratius i funcionals. Molta varietat de dissenys de mobles a mida amb diferents materials amb un espai obert ple de possibilitats estètiques i elegants.

L’avantatge de la cuina amb illa és que pots accedir per qualsevol lloc, si tens espai crearàs un espai mola atractiu i còmode per a cuinar. A més a més existeix la possibilitat de fer una illa amb rodes i poder-la desplaçar segons necessitats
La cuina Península solament hi pots accedir per tres llocs, ja que l’últim es troba encastat a la paret.

A les cuines amb península l’emmagatzematge també és un avantatge. En la cuina península es poden col·locar els fogons i l’aigüera o si el prefereixes únicament un dels dos. També està l’opció de no instal·lar res i que s’utilitzi la península com a taula de menjador. A més, ens aporta major espai per a guardar aliments, petits electrodomèstics, utensilis o vaixella, aprofitant zones mortes com les cantonades.

Les cuines península a part de la seva distribució oberta fa de connector entre la cuina i la sala o menjador. És ideal per a separar ambients en un mateix espai d’una manera simple i elegant

¿Que hauré de tenir en compte abans de renovar la meva cuina amb illa o península?
1. Distàncies mínimes: Si vols col·locar l’aigüera o la placa de cocció a l’illa o península, hauràs de deixar un espai mínim d’1.20 metres perquè una persona pugui estar còmodament fregant o cuinant.

2 Tipus de cuina oberta o més tancada: Les illes o les penínsules són ideals per a cuines obertes. És quan treuen tot el seu potencial, ja que a més de ser un element funcional creen una connexió entre dos espais diferents (cuina i saló per exemple).

3 Preses d’aigua i electricitat: Abans de col·locar una illa o península en la teva cuina, has de tenir en compte si serà únicament una zona de treball i magatzematge, o ho usaràs per a col·locar una zona de cocció o una aigüera.
La il·luminació

4 La il·luminació: l’últim punt, però no menys important, has de tenir en compte la il·luminació per a la teva cuina amb illa o península. Pots instal·lar uns punts de llum per a il·luminar la zona de treball i que coixa presència.

RESUM:
Com has pogut comprovar, cuines amb península són ideals per a espais més reduïts. En cas de tenir suficient espai en la cuina, una illa pot ser una bona opció. En les dues pots incorporar una placa de cocció o una aigüera i hauràs de tenir en compte si pots accedir al cablejat i a les preses d’aigua.

Comparteix aquest article!

També et pot interessar...

Open chat
Hola, puc ajudar-te en alguna cosa?